Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Jokerit jättävä Sallinen: KHL valmisti NHL:ään paremmin kuin SM-liiga

Jokereista Edmontoniin siirtyvä Jere Sallinen kokee kehittyneensä pelaajana kahden KHL-kautensa aikana.

Jere Sallinen
Jere Sallinen Kuva: Tomi Hänninen
Arimo Laakkonen

NHL-joukkue Edmonton Oilersin organisaatioon ensi kaudeksi siirtyvä Jere Sallinen kokee, että kaksi vuotta KHL:ää Jokereiden paidassa on vienyt miestä paljon eteenpäin.

- On sellainen olo, että KHL ja Jokerit ovat valmistaneet minua enemmän NHL:ää varten kuin jos olisin pelannut SM-liigassa. Olen kasvanut henkisesti ja fyysisesti, kertoo Sallinen Jokereiden verkkosivuilla.

- Itsellä on ollut sellainen tunne, että aika poikasena tänne tulin. Väitän, että olen henkisellä tasolla ja fiksuudessa kehittynyt aika paljon. Sellaista höntyilyä joka suuntaan ei enää ole.

Jokerien kannattajien suosikiksi kahden kauden aikana noussut Sallinen solmi Edmontonin kanssa yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen.

- Ei hirveästi tarvinnut miettiä, koska NHL on aina ollut tavoitteena ja unelmana on ollut päästä pelaamaan sinne. Nyt sopimus on tehty ja ollaan yksi steppi lähempänä.

25-vuotias hyökkääjä varattiin NHL:ään vuonna 2009, mutta sopimusta Minnesotan kanssa ei koskaan syntynyt. Nyt Sallinen saa vihdoin mahdollisuutensa Pohjois-Amerikassa, jonne hänen pelaajatyypiltään pitäisi sopia hyvin.

- Välttämättä ei toista mahdollisuutta enää tule. Siksi halusin katsoa tämän kortin, Sallinen sanoo.

Jokereissa Salllinen oli isossa roolissa niin tasakentällisin kuin myös alivoimalla.

- En lähde omassa pelityylissä kauheasti muuttelemaan mitään. Tällainen pelityylini on ja uskon, että siksi minut on sinne haluttu. Jalkakikkoja en sinne lähde painelemaan, Sallinen naurahti.

Jokereiden kausi päättyi tunnetusti jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, joten Sallisen seuraavat joukkueharjoitukset ovat vasta syyskuussa, kun NHL:n harjoitusleirit käynnistyvät.

- Elämänsä parhaassa kunnossa sinne pitää mennä. Tosi tarkkaan pitää miettiä harjoittelua, koska syyskuuhun on pitkä aika. Positiivista on se, että aikaa on paljon, sanoo Sallinen.

Sallinen iski kahden kauden aikana 16 maalia ja antoi 18 syöttöä yhteensä 98 ottelussa Jokereiden paidassa.

Suosittelemme