Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

TOP5: SM-liigan rajuimmat puolivälieräyllätykset

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät käynnistyvät perjantaina 18. maaliskuuta. Yle Urheilu kokosi yhteen viisi kovinta pommia, jotka puolivälierissä on aikanaan nähty.

Jokerit pettyi finaaleissa 2005
Kuva: AOP (kuva vuodelta 2005)
Arimo Laakkonen

5

Azevedon Lukko upotti Jokerit 2013

Runkosarjan voittanut Helsingin Jokerit lähti jättimäisenä suosikkina puolivälieriin keväällä 2013, kun vastaan tuli vasta kymmenenneksi runkosarjassa sijoittunut Lukko.

Jokeri-vahti Eero Kilpeläisen epävarmat otteet antoivat Lukolle kuitenkin mahdollisuuden, jota Risto Dufvan joukot eivät jättäneet käyttämättä. Petri Vehasen torjunnat ja Justin Azevedon maalit veivät raumalaiset välieriin voitoin 4-2.

Katso kuudennen ottelun huippuhetket täältä (YouTube).

Jokerit ja rantapalloja kuvassa
Kuva: Tomi Hänninen

4

Sarjanousija Kärpät järkytti Jokereita 2001

Kausi 2000-2001. Jokerit voitti Erkka Westerlundin ja Raimo Summasen ohjaksissa runkosarjan ja vastaan puolivälierissä asettui kahdeksannelle sijalle yltänyt sarjanousija Kärpät.

Kaiken piti olla selvää, mutta niin vain oululaiset rynnivät jatkoon voitoin 3-2. Markus Korhosen torjunnat ja Kari Heikkilän valmennus hyydyttivät Jokerit viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa Helsingin Areenassa maalein 1-0.

Katso huippuhetket sarjan toisesta ottelusta täältä (YouTube).

Jokerit pettyi finaaleissa 2005
Kuva: AOP (kuva vuodelta 2005)

3

SaiPa jyräsi evakko-Jokerit 1999

Runkosarjan kolmonen Jokerit joutui pelaamaan puolivälieräsarjan kaksi ensimmäistä peliä vieraissa, koska Areena oli varattu taitoluistelun MM-kisoja varten.

Helsingissä tuskin uskottiin, mitä siitä seuraisi: SaiPa kiitti ja voitti molemmat pelit kotonaan. Niin Jokerit oli syvällä kuopassa jo ennen ensimmäistä kotiotteluaan, eikä sarja enää kääntynyt, kun Lappeenrantalaiset hakivat vierasvoiton ja etenivät ensimmäistä kertaa SM-liigan välieriin voitoin 3-0.

Katso huippuhetket sarjan kolmannesta ottelusta täältä (YouTube).

SaiPa-juhlat vauhdissa
Kuva: Tomi Hänninen (kuva vuodelta 2014)

2

Blues teki mahdottomasta mahdollisen 2012

Runkosarjavoittaja KalPa johti puolivälieräsarjaa Espoon Bluesia vastaan jo 3-0, kunnes sarja kääntyi historiallisesti. Blues voitti kolme seuraavaa peliä ja kruunasi uskomattoman nousunsa voittamalla lamaantuneen KalPan seitsemännessä pelissä Kuopiossa.

0-3-tappioasemasta ei oltu ennen noustu pudotuspelisarjan voittoon liigahistoriassa, eikä siihen ole pystynyt kukaan espoolaisten tempun jälkeenkään.

Katso kooste sarjasta täältä (YouTube).

Blues-pelaajat ja rantapallot.
Bluesin pelaajat kiittivät yleisöä kannustuksesta. Lukkoa vastaan katsomossa elettiin hyvin mukana. Kuva: Tomi Hänninen

1

Piskuinen Kiekko-Espoo pudotti dynastia-TPS:n 1998

Kevät 1998. Piskuinen Kiekko-Espoo selvisi tapansa mukaan niukasti mukaan pudotuspeleihin ja sai vastaansa kulta-aikaansa eläneen runkosarjavoittaja TPS:n.

Ensimmäinen peli Turussa päättyi odotetusti kotivoittoon, mutta sitten alkoi tapahtua kummia: K-Espoo voitti kaksi seuraavaa peliä ja sai sarjan katkolle Matinkylän ladoksikin kutsuttuun kotihalliinsa.

Ennennäkemätön hurmos siivitti Espoon voittoon ja välieriin ensimmäistä kertaa seurahistoriassa. Kauden lopullinen sijoitus oli neljäs, ja seuraavaksi kaudeksi joukkueen nimi muuttui Bluesiksi.

Katso neljännen ottelun huippuhetket kuvaa klikkaamalla!

Kuva: Ylen Elävä arkisto

Suosittelemme