Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

TPS teki ison ryöstön Raksilassa – "Kärppien peli on ennakoitavissa"

Itseluottamusta uhkuva TPS tukahdutti Kärppien hyökkäyspelin. Molempien maalien edustoilla vieraat häärivät isännän ottein. Sitkeä taistelu palkittiin jatkoerän alussa yllättävän ratkaisijan Kalle Kaijomaan maalilla.

Francis Pare
Francis Pare Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Avauserässä selvästi fyysisempi TPS kykeni tasapäisesti haastamaan hallitsevan mestarin. Huippupaikoille ei kumpikaan joukkue päässyt, mutta molemmat maalivahdit TPS:n Teemu Lassila ja Kärppien Sami Rajaniemi pääsivät hyvään torjuntavireeseen. Turkulaiset antoivat selkeän signaalin, etteivät antaudu ilmaiseksi.

Toisen erän alkupuolella Kärppien vauhti alkoi tuottaa jo maalipaikkoja sekä ylivoimalla että tasakentällisin. Maalinteossa ei ollut kuitenkaan riittävää tarkkuutta.

TPS puolestaan hyödynsi Kärppien kiekollisen virheen omassa päädyssään. Taiturimaisesti Francis Pare kiersi vanhanaikaisella leipoen lähes tyhjään nuottaan 0-1 hieman erän puolivälin jälkeen. Elmeri Eroselle ja Jussi Makkoselle syöttöpisteet.

Vierasmaali antoi intoa TPS:lle. Se tekikin kotijoukkueen hyökkäyksiin lähdöt vaikeaksi.

Kärpillä onnea tasoituksessa

Kolmannessa erässä TPS ehti jo hetken juhlia toista osumaa. Elmeri Erosen maali hylättiin kuitenkin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Isännillä oli vaikeuksia päästä vieraiden maalille, sillä turkulaiset olivat isäntiä molempien maalien edustoilla – tästä heidän hylätty maalinsakin oli osoituksena.

Reilu neljä minuuttia ennen loppua Kärpät sai onnekkaan tasoituksen. Arto Laatikaisen laukaus pomppi Mika Pyörälältä vieraspuolustajan rinnasta maaliin.

Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta. Näin mentiin jatkoerään.

Työ palkittiin

Hurjan työmäärän paiskinut vierasjoukkue sai lopulta palkintonsa nopeasti jatkoerässä. Sitä ehdittiin pelata ainoastaan 1.13. Pitkän kiekon seurauksena Hyökkäyspään aloitusvoiton ottanut TPS ratkaisi helpolla tavalla. Jussi Makkosen aloitusvoiton jälkeen Pare ohjasi kiekon viivaan Kalle Kaijomaalle. Hänen rannelaukauksensa ohitti yllättäen Sami Rajaniemen ja vierastanssi oli valmis.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin nautti voitosta maltillisesti:

- Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa. Vähän maaleja, mutta jäähyt 4-0. Siihen en ole tyytyväinen

- Kärppien peli on ennakoitavissa, mutta yksilöt ovat niin taitavia, että se tuottaa vaikauksia. Nyt mietitään, miten päästään Turkuun ja siellä taistelu jatkuu.

Kärppien Esa Pirnes tunnusti vieraiden aiheuttamat vaikeudet:

- Vastustaja tuli paineella ja pelasi tiiviisti. Emme ihan päässeet sillä tavalla omista pois kuin halusimme. Paransimme kyllä peli aikana, mutta pienet asiat ratkaisevat.

- Tiedämme, että pystymme parantaan. Muutamia asioita korjataan, niin huomenna hyvä tulee. Esimerkiksi tuo meidän ylivoima pitää laittaa kuntoon.

Lauri Marjamäkeä tyydytti omaan joukkueen puolustuspeli, mutta kritiikkiä tuli hyökkäyspelistä ja tuomaroinnista:

- Puolustettiin kyllä tiiviisti, mutta hyökkäyspelissä meillä jäi reippaasti parannettavaa. Tiettyjä asioita, kun tehdään huomenna paremmin, niin tulee hyvä peli.

- Oli sovittu, että playoffissa on samat säännöt. Nyt oli kyllä ihan eri säännöt.