Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

TPS:llä löi loppuhetkillä pahasti yli – Moisiolle jäähyennätys

Patrik Moisio keräsi ennätykselliset 60 jäähyminuuttia, Jonne Virtanen ja Ilkka Pikkarainen lensivät suihkuun ja lopulta myös päävalmentaja Ari-Pekka Selin lensi suihkuun. Kärpät voitti TPS:n 6-1.

Patrik Moisio
Patrik Moisio (vas.) Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto

Perjantaina ensimmäisen puolivälierän Kärppiä vastaan voittanut TPS sai reilut 8700 katsojaa lauantain toisen ottelun lehtereille. Toisen puolivälierävoiton sijasta turkulaisjoukkueen show meni ottelun loppuhetkillä farssin puolelle.

Viisi minuuttia ennen loppua Patrik Moisio hyökkäsi kaukana pelitilanteen ulkopuolella Kärppien kapteeni Lasse Kukkosen kimppuun. Alkoi käsirysy, johon myös oululaisten maalivahti Sami Rajaniemi osallistui. Jonne Virtanen ei pitänyt maalivahdin ratkaisusta ja töni maalivahdin kumoon.

Moisio ei meinannut rauhoittua millään ja lähti lopulta 5+5+20+20 minuutin rangaistusten saattelemana pukukopin puolelle. Virtanen lähti samasta ulos 5+20 minuutin rangaistuksen jälkeen.

Yhteensä Moisio sai pelissä 60 minuuttia jäähyjä, mikä on epävirallinen SM-liigan yhden ottelun ennätys niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Aiemmin yhden ottelun ennätys oli Markus Palmrothilla, joka sai tammikuussa 2014 TPS-paidassa 59 jäähyminuuttia.

Sebastian Aho iski illan toisen osumansa välikohtauksen jälkeen, kunnes oli taas TPS:n vuoro hölmöillä. Ilkka Pikkarainen hyökkäsi Miska Humalojan kimppuun ja lensi suihkuun. Samassa ajassa TPS-päävalmentaja Ari-Pekka Selin poistettiin vaihtoaitiosta ja TPS sai 20 minuutin joukkuerangaistuksen.

Juho Keränen laukoi hetkeä myöhemmin kahden miehen ylivoimalla 6-1-loppulukemat. Ottelusarja on tasatilanteessa 1-1.