Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

HPK hurmasi - LP Viestille ensimmäinen pudotuspelitappio kahteen vuoteen

Hämeenlinnan Pallokerho tasoitti naisten lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjan LP Viestiä vastaan. Hurrikaani puolestaan kukisti VaLePan miesten välierissä ja venytti ratkaisun viidenteen peliin.

Roosa Koskelo ja Saana Koljonen.
Naisten lentopallofinaaleissa käydään hurjaa taistelua. Pokaalista pitävät tiukasti kiinni LP Viestin Roosa Koskelo ja HPK:n Saana Koljonen. Kuva: Yle
Johannes Oikarinen

Kaksi naisten mestaruusliigan lentopallofinaalia, kaksi hienoa ottelua. HPK ei ole kumarrellut kestomenestyjä LP Viestiä.

Toisen loppuottelun avauserässä näytti, että salolaisjoukkue kääntää erän itselleen, mutta HPK nousi lopussa. Anna Boritsheva löi loppulukemiksi 26-24.

Myös toinen erä oli jo menossa HPK:lle, mutta LP Viesti rynnisti ohi. Vierasjoukkue teki erän lopussa kuusi peräkkäistä pistettä ja otti toisen nimiinsä 25-23.

Avauspeli venyi viidenteen erään ja samoin kävi myös Hämeenlinnassa, kun LP Viesti voitti kolmannen (25-22) ja HPK neljännen erän (25-18). Päätöserässä kotijoukkue rynnisti erän alussa karkumatkalle, eikä enää voitosta päästänyt irti. Tosin LP Viesti pääsi lopussa lähelle. Viides erä HPK:lle 15-12.

HPK voitti edellisen kerran LP Viestin yli kaksi vuotta sitten. LP Viestin edellinen pudotuspelitappio on niin ikään kahden vuoden takaa.

Finaalisarja on nyt tasan 1-1, joten LP Viesti ei marssi helpolla kahdeksanteen peräkkäiseen mestaruuteen. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Salossa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Hurrikaani venytti välieräsarjan viidenteen

Loimaalainen Hurrikaani voitti VaLePan miesten välierien neljännessä ottelussa. Hurrikaani taisteli äänekkään kotiyleisönsä edessä ja kaatoi vieraat erin 3-1 (25-22, 29-31, 25-20, 25-21).

Välieräsarja on nyt tasan 2-2. Viides ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina VaLePan kotikentällä. Otteluparin voittaja kohtaa loppuottelusarjassa hallitsevan mestarin Kokkolan Tiikerit.