Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

HIFK voittoon kauden ensimmäisessä derbyssä: "Tänään vastustajalla keitti vähän yli"

Helsingin IFK otti täydet pisteet kauden avausottelustaan, kun PK-35 Vantaa kaatui vieraskentällä 2-0. Ottelun puhutuin tapaus oli Njazi Kuqin punaiseen korttiin johtanut kiehahtaminen.

HIFK-faneja Vantaalla
Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu

VANTAA. PK-35 oli jo kahdesti tällä kaudella nöyryyttänyt HIFK:ta, mutta kolmas kerta muutti asetelmat. Ottelun ratkaisuosuma nähtiin vain parin minuutin pelin jälkeen, kun Juho Mäkelä laukoi vieraat johtoon.

Kotijoukkue ei saanut omaa peliään missään vaiheessa kunnolla käyntiin, ainostaan toisen puoliajan alkuhetkillä PK-35 sai aikaan kunnon kirin. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 70 minuutin pelin jälkeen, kun Njazi Kuqi menetti täydellisesti hermonsa.

Kuqi ehti lyhyen ajan aikana nahistella useamman HIFK:n pelaajan kanssa ja sai ansaitusti punaisen kortin. Pari minuuttia myöhemmin Jani Bäckman laukoi HIFK:n toisen maalin ja peli oli käytännössä ohi. HIFK otti tasapainoisen esityksen jälkeen ansaitun voiton.

- Mahtava fiilis, saatiin juuri sellainen peli kun oli suunnitelmissa; ehjä 90-minuuttinen, voitto ja mahtava buusti kaudelle. Pari viikkoa sitten hävittiin PK:lle cupin pelissä ja kuunneltiin pelin jälkeen, kun naapurikopissa riemuittiin. Päätettiin silloin, että kahden viikon päästä juhlii toinen koppi. Siksi varmaan tämä voitto maistuu vieläkin makeammalta.

- Saatiin otteluun hyvä alku ja nopean johtomaalin myötä oli helppo pelata, eikä meillä ollut sen jälkeen mitään hätää. Pelihän oli juuri niin kiihkeä kun nämä paikallispelit tapaavat olla. Tänään vastustajalla keitti vähän yli, me pidettiin pää kylmänä ja keskityttiin pelaamiseen, kertoi HIFK:n Juho Mäkelä.

- Ei ole hirveän hyvät fiilikset, aika vaikea kauden alku meillä. Uskotaan kuitenkin, että tämä kääntyy vielä, kausi on pitkä. HIFK on aiemmissa peleissä yrittänyt pelata meidän vahvuudet pois, ja tänään he taisivat siinä onnistua. Me jatketaan meidän omaa tapaa pelata, ja kyllä se vielä tulosta tuottaa, sanoi PK-35:n Ilari Äijälä.

HIFK:n fanit olivat saapuneet sankoin joukoin Vantaalle ja he jaksoivat kannustaa omiaan läpi ottelun. Voiton jälkeen HIFK:n pelaajat juhlivat voittoa yhdessä faniensa kanssa.

- Meillä on aivan huikeat fanit, ääni on vieläkin kun huudettiin heidän kanssaan pelin jälkeen. En ole kyllä missään kokenut vastaavaa. Toivottavasti samanlainen fanikulttuuri kehittyy muuallakin Suomessa, kehui kannattajiaan Juho Mäkelä.

Petri Viljanen, Yle

Suosittelemme