Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

HPK:n upea nousu ei riittänyt – LP Viesti ei antanut vielä katkaista mestaruusputkeaan

Seitsemän edelliskevään mestari LP Viesti vei joukkueiden neljännen kohtaamisen 3-1 ja pääsee ottelemaan kahdeksannesta peräkkäisestä Mestaruusliigan voitosta torstaina kotikentällään.

Lentopallon yleiskuva
Maija Kautto

Avauserä käynnistyi tasatahtiin ja joukkueet olivat johtajan paikalla vuorotellen. 7-7-tilanteen jälkeen LP Viesti sai kotijoukuetta paremmin pelistä kiinni ja otti kahden pisteen kaulan.

Voiton päässä mestaruudesta ollut HPK ei hämmentynyt. Joukkue nousi jälleen tasoihin tilanteeseen 10-10. Vire ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä pakkovoiton edessä ollut LP Viesti iski kolmen pisteen karkumatkalle.

HPK nousi kuitenkin mukaan erän voittotaisteluun, kun joukkueet olivat tasapisteissä 22-22. LP Viesti käytti kuitenkin toisen eräpallonsa ja vei avauserän 25-23.

Toisen erän HPK aloitti kahdella pisteellä, mutta LP Viesti tuli tasoihin ja ohi. HPK otti aikalisän, kun hallitseva mestari johti 8-5. Pelitauko ei auttanut ja LP Viesti karkasi jo yli kymmenen pisteen johtoon.

Hämeenlinnalaiset saivat erän edetessä eroa kavennettua, mutta eivät riittävästi. LP Viesti karkasi 25-12-erävoittoon.

Kolmannessa erässä HPK pääsee heti alussa kolmen pisteen johtoon. LP Viesti kiri kuitenkin jälleen rinnalle ja ohi. Salolaiset johtivat ottelua 16-10, kun HPK:n valmentaja Luca Chiappini yritti herätellä joukkuettaan aikalisällä.

Valmentajan puhe herätti HPK:n taisteluun. 12-18-tappioasemastaja se teki uskomattoman nousun. Hämeenlinnalaiset käyttivät ensimmäisen eräpallon ja kavensivat 25-20-erävoitolla tilanteeksi 1-2.

LP Viesti sai aivan sekaisin olleen pelinsä jälleen kasaan ja otti  komennon neljännestä erästä. HPK nousi kuitenkin kolmella peräkkäisellä pisteellä 14-14-tasatilanteeseen. Erän loppu oli jälleen tasainen.

LP Viesti otti kuitenkin ensimmäiset eräpallot. Ensimmäinen ei tuonut tulosta, mutta toinen toi. LP Viesti voitti ottelun 3-1 ja sillä on torstaina mahdollisuus otta seuran kahdeksas peräkkäinen mestaruus.

LP Viesti-HPK viides ja ratkaiseva loppuottelu Salossa torstaina 14.4. klo 18.30. Suorana Yle Areenasta kello 18.25.