Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tiikerit omaa luokkaansa ensimmäisessä finaalissa

Kokkolan Tiikerit marssi selvään 3-0-kotivoittoon lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä finaalissa VaLePaa vastaan.

Kokkolan Tiikerit
Tommi Siirilä ja Olli-Pekka Ojansivu tuulettivat joukkuekavereidensa kanssa pistettä finaalissa VaLePaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen
Manu Myllyaho

Hallitseva Suomen mestari Kokkolan Tiikerit näytti heti ottelun alussa, miksi se ei ole hävinnyt kotikentällään yhtään liigaottelua sitten lokakuun 2014. Vaikka alku oli molemmilta virhealtista, 36 pelin voittoputkessa porskuttava Tommi Tiilikaisen miehistö oli selvästi tehokkaampi ja karkasi nopeasti 15-10-johtoon.

Viiden pisteen kaula kesti erän loppuun asti, ja hakkuri Olli-Pekka Ojansivu moukaroi Tiikereiden ensimmäisen eräpallon torjunnan kautta leveäksi. Ensimmäinen erä kirjattiin isännille 25-19 reilun 2000 silmäparin edessä.

- Ei oltu heti alussa tarviiksi valmiita pelaamiseen. Tiedetään miten Tiikerit pelaa ja ollaan siinä hyvin mukana, ei tarvita kuin pientä terävyyttä, VaLePan passari Mikko Esko pähkäili erätaukohaastattelussa.

Toiseen erään sastamalalaiset tulivat valmiimpina. Pistetä taottiin tasatahtia tilanteeseen 14-14, mutta Tiikerit repi kahden pisteen eron Ojansivun kaapaisulla ja Jeses Chourion virheellä. Yksi erän ratkaisuhetkistä nähtiin, kun Eduard Venski ei yltänyt Eskon pateripassiin ja kokkolalaiset venyttivät johtonsa jo kolmeen pisteeseen. Sitä eroa ei VaLePa kiinni saanut, ja Tiikerit vei myös toisen erän luvuin 25-22.

- Saatiin syötöllä vähän vastaanottoa rikki, niin "Mesko" joutui siellä vähän juoksentelemaan ympäri kenttää, kotijoukkueen keskipelaaja Antti Leppälä analysoi.

VaLePa otti pelin komentoonsa heti kolmannen erän alussa. Vieraat paransivat ja johtivat erää jo 9-5. VaLePa pysyi kuskin paikalla erän loppusuoralle asti, mutta ratkaisuhetkillä 17-13-johto suli 19-20-tappioasemaan. Takaisin johtoon päästyään Tiikerit otti omansa ja hakkasi Tommi Siirilän johdolla taululle 25-22-lukemat.

Ensimmäisestä finaalista kirjattiin Tiikereille 3-0-voitto ja ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen. Suomen ykköseksi kruunataan kolmella finaalivoitolla. Sarja jatkuu perjantaina VaLePan kotiottelulla.