Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

VaLePan murska-aloitus ei häkellyttänyt Tiikereitä – Ropposesta voiton takuumies

VaLePa tyrmäsi Tiikerit ensimmäisessä erässä lentopallon Mestaruusliigan toisessa finaalissa, mutta joutui poistumaan kotikentältä 1-3-tappio niskassa.

Antti Ropponen
Antti Ropponen Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen

Hallitseva Suomen mestari Tiikerit pöllytti 3-0-voitollaan VaLePaa ensimmäisessä loppuottelussa, mutta Sastamalassa ensimmäinen erä oli kotijoukkueen näytöstä. VaLePan riveistä ei heikkoa lenkkiä löytynyt, kun joukkue tahkosi 25-16-erävoiton.

Tiikerit ei kuitenkaan murskanumeroita hätkähtänyt eikä edes sitä, että VaLePa karkasi toisessa erässäkin 8-2-johtoon. Tiikerit tiivisti puolustustaan ja nosti hyökkäystehoaan ja käänsi erän itselleen lukemin 25-21.

- Rupesimme pelaamaan omaa peliämme ja kun oli paikka, niin vedettiin. Rupesimme noudattamaan pelisuunnitelmaamme ja se tuotti tulosta, Tiikereiden hakkusi Olli-Pekka Ojansivu totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Kolmannessa erässä osat vaihtuivat täysin, sillä ensimmäisenä syöttäneen Antti Leppälän syöttövuorolla Tiikerit karkasi peräti 7-0-johtoon. VaLePa sen sijaan sortui virheisiin ja latoi palloja joko leveäksi tai pitkäksi. Ojansivu päätti erän ässäsyötöllä 25-10.

Neljäs erä oli ottelun tiukin ja yksi sen ratkaisuista nähtiin, kun Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen vaihtoi hakkuri Ojansivun nuoreen Antti Ropposeen. 20-vuotias Ropponen onnistui pyörittämään Tiikereiden hyökkäystä tehokkaasti ja iskemään tärkeitä pisteitä oikeaan aikaan. Vierasjoukkueen kovin pistenikkari oli kuitenkin Romans Sauss, joka nakutti peräti 17 pistettä. Saussin lyönnistä tuli myös ratkaiseva piste Tiikereiden 25-22-erävoittoon.

- Tarkoitukseni on tuoda joukkueelle lisää henkeä. Olen tyytyväinen peliini ja sunnuntaina pannaan sitten sarja poikki, vaatimaton Ropponen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

- Esiinnyimme juuri niin kuin haluan, että meidät muistetaan. Olimme todella ahtaalla, mutta jaksoimme uskoa itseemme. Odotimme hetkeämme ja pystyimme kääntämään ottelun, tyytyväinen Tiilikainen kehui joukkuettaan.

Kolmas loppuottelu pelataan sunnuntaina Kokkolassa. Tiikerit johtaa voitoin 2-0 ja mestaruuteen tarvitaan 3 voittoa. Ottelua voi seurata TV2:ssa kello 15.45 lähtien.